Seo Uyumlu Hukuki Makale Yazma İpuçları
Nitelikli ve özgün hukuki makaleler örnek hukuk bürosu web sitesi oluşturmanın en temel kriterlerinden birisidir.
Arama motorları, internet sitelerini sıralamada bazı kriterler kullanır. Hukuk bürosu için yazılan makalenin önemi de bu noktada çok büyüktür. Yazılan makalenin özgün ve SEO kriterlerine uyun olması, hukuk büronuzun arama motorlarında üst sıralarda yer almasına yardımcı olacaktır. Hukuk büronuza girmiş olduğunuz özgün makale girişi SEO işlemlerinin en önemli boyutudur.
Bir hukuk bürosu için makale yazmanın en avantajlı tarafı; avukatın, hukuki birikimini ve profesyonelliğini,içerik yazmış olduğu makale yardımıyla potansiyel müvekkillerine aktarabilmesidir.
SEO Uyumlu Hukuk Makalesi Nasıl Yazılır ?
- Başlık Kısmı
Başlık Anahtar Kelimeyi İçermelidir
Başlık Anahtar Kelime ile Başlamalıdır
Başlık En Az 3 Kelimeden Oluşmalıdır
Başlık En Az 40 Karakterden Oluşmalıdır
- Meta Kısmı
Açıklama Kısmı Anahtar Kelimeyi İçermelidir
Açıklama Kısmı En Fazla 320 Karakter Olmalıdır
- Makale içi Başlık Kısmı
Anahtar Kelime H1 Etiketi ile Kullanılmalıdır
H1 Etiketi Anahtar Kelime ile Başlamalıdır
Anahtar Kelime H2 Etiketi ile Kullanılmalıdır
Anahtar Kelime H3 Etiketi ile Kullanılmalıdır
- İçerik Kısmı
İçerik En Az 300 Kelime Olmalıdır
İçerikte ki Anahtar Kelime Oranı %2.5-3.0 Olmalıdır
Anahtar Kelime İçeriğin İlk 50-100 Kelimesi Arasında Bulunmalıdır
İçeriğin Görsellerinden En Az 1’inin Alt Etiketi Anahtar Kelime Olmalıdır
Anahtar Kelime Kalın, İtalik ve Altı çizili olarak İçerikte Yer Almalıdır
- Anahtar Kelime
İçeriği yazmaya başlamadan önce, makalenize kimlerin ulaşacağını düşünüp, bu kişilerin hangi anahtar kelimeleri kullanarak arama yapabileceğini düşünün. Unutmayın, doğru anahtar kelimelerle başlamak, vermek istediğiniz mesajı karşı tarafa nasıl ileteceğinizi bulmaktır. Ayrıca tek bir anahtar kelime yerine birden fazla anahtar kelime seçip, birçok aramayı hedefleyebilirsiniz.
- Yazı Sitili
Uzun bir hukuki makalenin okunan bölümü yüzde 30 civarındadır. Okur, yazdığınız yazının yüzde 70’ini sadece göz gezdirerek geçecekse, okuyacağı o yüzde 30 olan kısmını kalın, italik ve imli yazarak, içeriği tek sütun görünmekten kurtarın.
- Makale Başlığı
Her şeyden önce bir hukuk makalesi yazıyorsanız, ilk dikkat etmeniz gereken yer yazının başlığıdır. Dikkat çekici bir başlık seçtiğinizden emin olun. Sayfanızın hedef anahtar kelimenize göre hazırlandığından ve ideal karakter sınırını aşmadığından emin olun.
- Anlaşılır Ve Yalın Bir İçerik
Bir makaleyi ne kadar sade ve açıklayıcı bir dille yazarsanız, okuyucu sizin sayfanızda o kadar zaman geçirir. İyi bir içerik için, iyi bir okuyucu olmalısınız. Unutmayın, hukuki makalenizi okuyacak kişiler, potansiyel müvekkillerinizdir. Bu yüzden açıklayıcı ve anlaşılır bir dille yazılmış bir makale, her zaman sizi bir adım öteye taşıyacaktır.
- İçeriğinize 2. Bir Göz Olarak Bakın
Yazdığınız makaleyi karşınıza alın ve soru sorun. Sizin sorularınıza ne kadar cevap veriyor ve bu durum sizi ne kadar tatmin ediyor? Dışarıdan bir göz olarak yazmış olduğunuz makaleyi sorgulayın.
Güçlü cümleler ile anahtar kelimeyi vurgulayın. Makalenizi yazdıktan sonra yazım hatalarını ve anlatım bozukluklarını düzeltin. Uzun cümlelerden kaçının. Uzun cümleler potansiyel müvekkillerinizin sıkılmasına ve sayfanızı terk etmesine sebep olur. Gereksiz sözcük tekrarlarından kaçının. Vermek istediğiniz mesajı olabildiğince kısaltın.